Tekst omVerdens flagDanmarks flag

Temaer på Udvandrerne.dk

April 2008:
Danskerne har fået øjnene op for mulighederne ved at udvandre til eller købe bolig i Dubai og USA i en grad, så det giver mening at tale om en eksplosion i interessen. I første kvartal af 2008 har de besøgende på Udvandrerne.dk således læst cirka fem gange så mange bidrag og artikler om ørken-metropolen og burgerens hjemland, end de gjorde blot fire kvartaler tidligere.

Dermed er USA og Dubai på blot et år gået fra at ligge i bunden af top 12-lande listen på Udvandrerne.dk til nu at ligge pænt i midten. Fælles for de to områder er også, at de ligger uden for Europa. Dermed understreger de nye læsertal en tendens, som har været gældende i et år eller to på webstedet: Danskernes udlængsel søger længere og længere væk.

Læs mere nyt om danskernes interesse for udlandet i tema-artiklen.

*****

Januar 2008:
En dansker skal hvert år betale 0,8 eller 1,0 pct. af værdien af sin bolig i ejendomsværdiskat. Reglen gælder også for en bolig, som ligger i et andet land, hvor der selvfølgelig også skal betales ejendoms- og grundskat m.m.

Nu er EF-domstolen dog kommet med en afgørelse, som rokker ved denne dobbeltbeskatning. Den betyder ifølge Arne Møllin Ottosen, partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, at det danske skattevæsen sandsynligvis bliver nødt til at betale ejendomsværdiskatterne for de danske boliger i udlandet tilbage for de seneste fem år.

Vil skatteminister Kristian Jensen smide alt, hvad han har i hænderne for at fjerne en dobbeltskat, der skæpper i statskassen? Peter Refstrup mener, at det kunne være på sin plads med en forening til at hjælpe ministeren lidt på vej. Send Peter Refstrup en mail, eller giv dit besyv med i det nye debat-forum om  ejendomsværdiskat.

En dansker skal hvert år betale 0,8 eller 1,0 pct. af værdien af sin bolig i ejendomsværdiskat. Reglen gælder også for en bolig, som ligger i et andet land, hvor der selvfølgelig også skal betales ejendoms- og grundskat m.m.

Nu er EF-domstolen dog kommet med en afgørelse, som rokker ved denne dobbeltbeskatning. Den betyder ifølge Arne Møllin Ottosen, partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, at det danske skattevæsen sandsynligvis bliver nødt til at betale ejendomsværdiskatterne for de danske boliger i udlandet tilbage for de seneste fem år.

Vil skatteminister Kristian Jensen smide alt, hvad han har i hænderne for at fjerne en dobbeltskat, der skæpper i statskassen? Peter Refstrup mener, at det kunne være på sin plads med en forening til at hjælpe ministeren lidt på vej. Giv dit besyv med i det nye debat-forum om  ejendomsværdiskat eller send ham en mail.

*****

Oktober 2007:
Efter nogle år med cirka balance i udflytning og hjemflytning er hjerneflugten fra Danmark nu til at tage at føle på.

Færre end hver anden ph.d.-forsker vender tilbage fra deres udlandsophold. Hver tredje dansker, som flytter til udlandet for at arbejde, bliver væk. Og hver tredje ingeniør vil heller ikke tilbage.

Helt nye beregninger fra Saxo Bank kan nu føje til, at 5000 danskere hvert år udvandrer og bliver væk. Samtidig har banken regnet lidt på en mulig årsag til, at pendulet ikke længere svinger tilbage. En dansker med en årsindkomst på 800.000 DKK kan nemlig tjene 10 mio. DKK i løbet af sit liv på at flytte til England. Sendes flyttelæsset helt til Singapore, stiger belønningen til 26 mio. DKK.

Få - eller kom selv med - endnu flere ideer til et job i udlandet i Udvandrerne.dk's nye Job-forum.

*****

Juni 2007:
Det er blevet sagt som en tommelfingerregel, at der bor 200.000 danskere udenfor landets grænser. Men ingen ved det eksakt, og Danmarks Statistik er ikke til nogen hjælp i denne sammenhæng. Hvilke lande udlandsdanskerne har slået sig ned i, og hvor mange danskere der har købt (ferie)bolig i de forskellige lande, findes der - så vidt vides - heller ikke nogen dokumentation om nogen steder.

Med selvfølgelig bør det bedst OPNÅELIGE bud være at finde på Udvandrerne.dk. Derfor er webstedets nye tema et Udvandrer-regnskab, som p.t. kan dokumentere med kildehenvisninger, hvor de ca. 130.000 af udlandsdanskerne opholder sig.

Læs mere om tilblivelsen af regnskabet, som har krævet en gennemgang af samtlige d.d. bidrag på webstedet. Hold dig heller ikke tilbage med at skrive et bidrag, hvis du kan bidrage med flere brikker til det puslespil, som det er at kortlægge verdens største "dansker-magneter".

*****

December 2006:
Takket være en opdeling af tusindvis af dokumenter på regioner tilbage i sensommeren kan Udvandrerne.dk nu - formentlig som den første nogensinde - kaste lys over danskernes interesse for at købe bolig m.m. helt ned på dele af lande.

Opgørelsen bekræfter en tidligere temaartikel om, at danskerne her i 2006 er begyndt at interessere sig for at købe feriebolig i mere og mere fjerne lande. Læs den nye temaartikel, og se, hvilke - måske lidt mindre kendte - regioner der har meldt sig ind i kampen om danskernes opmærksomhed.

*****

Oktober 2006:
Spanien, Frankrig, Sverige og Tyrkiet har gennem en årrække været de foretrukne lande, når danskerne skulle investere i en feriebolig i udlandet. Interessen for de fire store danske ferieboliglande er også fortsat i top. Men nu begynder en række nye lande så småt at tage konkurrencen op.

BrugerstatistikkenUdvandrerne.dk viser en stærkt stigende interesse for at læse mere om lande som Tyskland, Portugal, USA, Kroatien, Grækenland, Bulgarien, Italien og Thailand. Også en række andre lande nyder tilsyneladende godt af, at flere danskere vender blikket mod nye horisonter, når de skal investere i en feriebolig i udlandet.

Læs mere om de nye interesser hos brugerne af Udvandrerne.dk.

*****

August 2006:
Danskere skal betale ejendomsværdiskat til Danmark af deres bolig i udlandet, og nu har Skat fået grønt lys til at afkræve danske ejendomsmæglere, realkreditinstitutter, banker og sparekasser oplysninger om, hvilke personer de har hjulpet til en bolig i udlandet. Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) frygter, at folk nu vil droppe danske ejendomsmæglere til fordel for udenlandske ejendomshandlere.

Hvad synes du? Er det på høje tid, at Skat kommer efter dem, som har "glemt" at betale ejendomsværdiskat af deres bolig i udlandet. Har DE ret i sin frygt? Er det overhovedet rimeligt, at Danmark opkræver skat af noget, som ligger i et andet land? Se debatten, og giv dit besyv med.

*****

August 2006:
Selv om verden ofte er langt væk, kan du nu komme helt tæt på den. Forårets fire lande-fora om Tyrkiet, Spanien, Frankrig og Sverige har nu fået selskab af tre nye lokale fora om Alanya-området, Antalya-regionen og Ægæerkysten. Her kan du finde - og bidrage med - aktuelle tips om nogle af de mest populære lokalområder på Udvandrerne.dk.

Desuden har alle indlæg om selve debatten på Udvandrerne.dk på tilsvarende vis fået deres egen boltreplads i form af et forum om Udvandrerne.dk. God fornøjelse med alle fire nye tilbud.

*****

Maj 2006:
Fra i dag er det muligt at købe et annonce-pas, som giver både firmaer og privatpersoner fri adgang til at oprette de populære tekstannoncer med salg og udlejning af boliger i udlandet samt rubrikannoncer på Udvandrerne.dk. Tekstannoncerne blev alene i 1. kvartal 2006 læst 113.411 gange. Bl.a. fordi de ofte dukker op i toppen af søgninger på Google. Den mellemstore pakke med plads til fem billeder pr. annonce koster kr. 500,00 om måneden. Læs mere om den nye annonceringsmulighed på Udvandrerne.dk.

Danskerne lukker sig inde i sig selv, fordi de føler sig "forfulgt" oven på Muhammed-krisen, lyder tidens mantra mange steder. Men Udvandrerne.dk - mødestedet for alle danskere med udlængsel - kan fortælle den stik modsatte historie, efter som det daglige besøgstal på webstedet er fordoblet siden jul. Læs pressemeddelelsen.

Besøg også Udvandrerne.dk's fire nye landefora, som giver et nyt og bedre overblik over den aktuelle debat.

*****

April 2006:
Selv om Danmark har været omdiskuteret i de senere måneder, og ikke alle har været glade for at skilte med deres danske tilhørsforhold i udlandet, så vokser danskernes udlængsel hurtigere og hurtigere. Udvandrerne.dk plejer at opleve en fordobling i trafikken og interessen fra år til år. Men i år er fordoblingen allerede sket i løbet af de første tre måneder.

Webstatistikken på Udvandrerne.dk fortæller med andre ord en helt anden historie end den, der lyder rundt omkring i medierne om, at danskerne er blevet lidt forskræmte og indadvendte oven på Muhammed-sagen. Der skal tilsyneladende meget mere end profet-tegninger, anti-danske demonstrationer, ambassade-afbrændinger og skøde-problemer til at stoppe danskernes udlængsel.

Læs mere om de nye tendenser i besøget på Udvandrerne.dk.


*****

Maj 2005:
To af de mest udbredte medier for nuværende og kommende udlandsdanskere - magasinet Nyt fra Danmark og webstedet Udvandrerne.dk - har fra maj 2005 besluttet at indlede et samarbejde om udveksling af indhold og informationer.

Nyt fra Danmark dækker hovedsageligt de væsentligste danske begivenheder set med udlandsdanskeres øjne, men bladet indeholder også en lang række artikler om de fodspor, som udlandsdanskerne sætter sig rundt omkring i verden.

Samarbejdet indebærer, at der fra en fast temaside på Udvandrerne.dk altid vil være adgang til resumeer af en lille håndfuld historier fra hver ny udgave af Nyt fra Danmark. Både fra den seneste og tidligere udgivelser. Desuden vil temasiden opsamle alle resumeer af de historier, som Nyt fra Danmark seks-otte gange om året opdaterer sit websted med på www.nytfradanmark.dk. Som modydelse får Udvandrerne.dk blandt andet lov at annoncere med sine tilbud for udlandsdanskere i Nyt fra Danmark.

Læs mere om, hvordan samarbejdsaftalen er til fordel for brugerne af begge medier.

*****

2004:
Udvandrerne.dk er stedet, hvor du altid kan få bragt en købsannonce - ganske gratis! Købsannoncer omfatter bl.a. efterlysning af boliger, virksomheder, job, investerings- eller transportmuligheder - herunder køb/leje af sommerhuse eller helårsboliger. Tegn en gratis købsannonce. Over 1000 daglige besøgende står klar til at opfylde dine ønsker...

Men du kan muligvis spare dig for ulejligheden. Måske er dit ønske allerede at finde blandt de mange annoncer med bl.a. salg eller udlejning af sommerhuse og helårshuse, som i forvejen findes på Udvandrerne.dk. Se de aktuelle annoncer, eller læs mere om, hvordan du annoncerer boliger til salg eller lejeUdvandrerne.dk - fra 50 øre til fire kroner om dagen pr. annonce.

*****

Oktober 2003:
De gode råd, som der i dag findes på Udvandrerne.dk, er forhåbentlig en god hjælp. Men hjælpen bliver vel cirka dobbelt så værdifuld, hvis den får følgeskab af noget vejledning om, hvordan du omsætter de gode råd til handling. Det sidste er præcis årsagen til, at webstedet nu lancerer den - så vidt vides - største og mest overskuelige oversigt med leverandører og foreninger af interesse for danskere, der overvejer at flytte til udlandet for at bo, arbejde, studere m.m.

Med andre ord: Velkommen til Udvandrerne.dk's Ressourceguide med oplysninger om dags dato leverandører og foreninger.

*****

September 2003:
Abonnenter på Børsen kan for fremtiden klikke sig fra et godt råd på Udvandrerne.dk og direkte videre til den artikel, som rådet refererer til, hvis det hidrører fra Børsen. Den nye funktion er en realitet på godt hvert fjerde bidrag på webstedet. Læs mere om aftalen, som også viser, at dagblade og rene net-medier ikke nødvendigvis behøver at mødes i retten, sådan som det var tilfældet i den såkaldte Newsbooster-sag.

*****

Marts 2003:
Endnu et godt råd: Du er bedst tjent med at tage Børsen, Berlingske Tidende og/eller Jyllands-Posten med hen til lænestolen, hvis du overvejer at flytte til udlandet - eller købe bolig der. Sådan lyder en af konklusionerne på en opgørelse af 799 gode råd, som Udvandrerne.dk har fundet i landsdækkende danske dagblade i 2000 og 2001. Læs mere om, hvilken avis der byder på flest gode råd om det, som du interesserer dig for, eller læs historien om virkelighedens verden og mediernes verdensbillede, som ikke passer helt sammen.

*****

Juli 2002:
Listen over kendte udlandsdanskere - den mest besøgte side på Udvandrerne.dk! - har fået en kraftig opdatering, så den nu tæller danske kändisser og beslutningstagere, som har kastet deres kærlighed på andre himmelstrøg. Det er dobbelt så mange som ved lanceringen af oversigten sidste år. De fleste er flyttet helt til udlandet, nogle har købt ejendom/feriebolig i udlandet, mens en lille del enten har planer om at flytte til udlandet eller er vendt tilbage til Danmark.

Ifølge oversigten har Frankrig den største tiltrækningskraft på kendte danskere. Hver fjerde af de kendte udlandsdanskere drager til baguettens hjemland. Herefter følger Storbritannien med hver femte - efterfulgt af USA, Schweiz og Spanien, som hver ser ud til at aftage næsten hver 10. kendte udlandsdansker.

Læs mere, eller se selv på oversigten, hvor de kendte udlandsdanskere har slået sig ned.

Udlands-kalenderen

Kalender

I dag fylder...: