Bidrag Boliger til salg Boliger til leje 

Fly til Malaga
mcdaekonline.dk


Vil du helst ikke gå glip af noget? Gør Udvandrerne.dk til din startside.

Artikler på Udvandrerne.dk+ fordelt på lande:
10.0
Show details for AustralienAustralien
22.5
Show details for BelgienBelgien
96.1
Show details for BrasilienBrasilien
77.1
Show details for BulgarienBulgarien
15.0
Show details for ChileChile
110.0
Show details for CypernCypern
20.0
Show details for DanmarkDanmark
1-10.0
Show details for EireEire
160.0
Show details for EnglandEngland
1-5.0
Show details for EstlandEstland
76.4
Show details for EUEU
10.0
Show details for EuropaEuropa
15.0
Show details for EØSEØS
15.0
Show details for FinlandFinland
20.0
Show details for Forenede Arabiske EmiraterForenede Arabiske Emirater
1071.6
Show details for FrankrigFrankrig
10.0
Show details for GhanaGhana
10.0
Show details for GibraltarGibraltar
52.0
Show details for GrækenlandGrækenland
110.0
Show details for GuadeloupeGuadeloupe
110.0
Show details for Hong KongHong Kong
22.5
Show details for IndienIndien
110.0
Show details for IsraelIsrael
365.0
Show details for ItalienItalien
110.0
Show details for Kanariske ØerKanariske Øer
15.0
Show details for Kap VerdeKap Verde
19-0.5
Show details for KinaKina
46.3
Show details for KroatienKroatien
30.0
Show details for LiechtensteinLiechtenstein
30.0
Show details for LuxembourgLuxembourg
1-5.0
Show details for MalawiMalawi
110.0
Show details for MarokkoMarokko
15.0
Show details for MexicoMexico
10.0
Show details for New ZealandNew Zealand
127.1
Show details for NorgeNorge
110.0
Show details for PanamaPanama
27.5
Show details for PolenPolen
65.8
Show details for PortugalPortugal
110.0
Show details for RumænienRumænien
110.0
Show details for RuslandRusland
31.7
Show details for SchweizSchweiz
15.0
Show details for SingaporeSingapore
40.0
Show details for SkandinavienSkandinavien
382.8
Show details for SpanienSpanien
435.6
Show details for SverigeSverige
210.0
Show details for SydafrikaSydafrika
1-5.0
Show details for SydkoreaSydkorea
165.9
Show details for ThailandThailand
15.0
Show details for TjekkietTjekkiet
222.7
Show details for TyrkietTyrkiet

      

Print version Anbefal Del på Facebook
Skriv en kommentar (kræver IKKE login)
Udvandrerne.dk+
Artikel i fuld længde med tilladelse fra Berlingske Tidende 

Gør et boligkup på den spanske solkyst

DRØMMEBOLIG: Det er lige nu billigere end set i mange år at købe bolig på den spanske solkyst, som ikke alene lokker med fint vejr, men også med lave priser på fødevarer, restauranter, biler og benzin.


Af Tine Gjedsted Østergård og Lars Erik Skovgaard


Lejligheder og huse på den spanske solkyst sælges for tiden til rene spotpriser. Den økonomiske krise har nærmest lammet det spanske boligmarked, og flere steder er prisen mere end halveret i forhold til før krisen. Samtidig står meget nybyggeri tomt og venter på at blive købt. Det betyder, at man eksempelvis kan købe en helt ny bolig med alt moderne udstyr, to soveværelser, et badeværelse, tagterrasse og havudsigt på Costa Blanca for 1,5 millioner kroner. Men måske kommer priserne endnu længere ned.

Flere eksperter peger i hvert fald på, at prisen på spanske ferieboliger sandsynligvis fortsætter ned et par år mere, indtil Spanien igen begynder at komme på fode og ikke længere skal slås med en arbejdsløshed på 25 procent og kæmpe underskud på sine offentlige budgetter.

»Prisen på spanske ferieboliger afhænger i udpræget grad af beliggenheden. Men på de mest eftertragtede adresser er prisen på nyt byggeri faldet med cirka 30 procent i løbet af de seneste fem til seks år, mens de er faldet med op til 50 til 60 procent, når man kommer væk fra kysten og lidt ind i landet,« siger Bjarne Christiansen, direktør i TM Danmark, som sælger nybyggede boliger på Costa Blance kysten omkring Alicante.

Det er dog få danskere, som for tiden kaster sig over et boligkøb i udlandet. Den sport hører fortiden til, og som særlig populær, da der kom friværdi flyvende ind ad postkassen herhjemme nærmest dagligt.

»Vi sælger ikke mange boliger til danskere i øjeblikket, det er fortrinsvis til nordmænd og svenskere. Danskerne er for økonomiforskrækkede i øjeblikket,« siger Bjarne Christiansen.

Det er købers marked

Hvor store prisfald der er tale om, er der mange meninger om, og det afhænger også meget af boligens stand, og hvor den ligger. »Men i en del af de nybyggede projekter står rigtig meget til salg. Det er typisk områder med måske 100 lejligheder, hvor kun tre eller fire er solgt,« fortæller Michael Nielsen, direktør i Care Udland, der rådgiver danskere i forbindelse med køb af feriebolig i udlandet.

Han mener sagtens, man kan finde eksempler på steder, hvor priserne faldet med op til 70 procent.

»Mange byggeprojekter er overtaget af spanske banker, der er hårdt pressede. Så i visse tilfælde kan købere overtage en bolig uden at betale en klink, bare de overtager gælden i ejendommen. Det er i den grad købers marked, fordi bankerne ofte er presset til at sælge,« siger Michael Nielsen.

Stor interesse for at leje boliger

Økonom Frank Øland Hansen fra Danske Bank vurderer, boligpriserne generelt og i hele Spanien er faldet med 25 procent siden toppen, mens prisfaldene på solkysten har været større.

»Visse steder, hvor der blev bygget allermest, er der nærmest tale om et brandudsalg, hvor bankerne bare skal af med de boliger, de har overtaget. Men prisfaldene er næppe slut. Prisen på spanske boliger vil sandsynligvis fortsætte med at falde et par år endnu. Hvis Spanien havde en lige så stor prisboble som Irland, er de måske kun halvvejs gennem den nedadgående tilpasning i priserne,« siger Frank Øland Hansen.

»Der er ikke noget, der tyder på, at priserne stiger hverken i 2013 eller årene efter,« siger også Hanne Egaa, der er områdedirektør i Nykredit, Hun vurderer dog, at en del danskere er ved at få øjnene op for det attraktive boligmarked i Spanien og viser interesse for at købe en bolig i sydens sol.

Michael Nielsen siger også, at priserne er faldet så meget, at flere af solkystens mest eftertragtede og eksklusive områder som Marbella og Puerto Banus, begynder at blive interessante.

»Ferieboliger i Spanien kommer næppe til at stige voldsomt i pris de første mange år. Men når der på et tidspunkt kommer en optur, vil de gode områder stige langt mere i pris end andre steder. Derfor gælder det om at købe boliger med god beliggenhed nu, hvor priserne er faldet så meget. Så en bolig i Marbella eller Puerto Banus er nok solkystens mest sikre investering lige nu.«

Michael Nielsen peger også på, at man kan leje boliger ud og på den måde få finansieret store dele af de løbende udgifter til lån, vedligeholdelse, skatter, forsikringer med videre. Interessen for at leje boliger med god beliggenhed på den spanske solkyst er fortsat ganske stor.

En særlig risiko ved at købe en bolig Sydeuropa lige nu er, at et eller flere lande måske forlader samarbejdet om euroen og indfører deres egen valuta. Sker det, kan det give alle med lån i euro store tab.

»Men det er en risiko, vi anser for at være meget lille. Faren for, at euroen falder fra hinanden er blevet mindre på det sidste og ganske lille. Men det er dog fortsat noget, der ikke helt kan udelukkes,« siger Frank Øland Hansen.

Boligkøb i Spanien

  • Ved boligkøb i Spanien skal der for tiden betales en særlig I.T.P.-afgift op til på fire procent af ejendommens pris. Den er i år kunstig lav for at lokke købere til og skulle stige til ti procent fra 2012.

  • Udlejer man en spansk ejendom, beskattes lejeindtægten. Skatten udgør 24,75 procent.

  • Danmark har for tiden ikke nogen dobbeltbeskatningsoverenskomst med Spanien. Derfor skal der også betales dansk skat af lejeindtægten, hvis man bor i Danmark.

  • De fleste vælger en model, hvor 40 procent af lejeindtægten er skattefri. Resten beskattes som dansk kapitalindkomst. Der er ingen fradrag for driftsudgifter, men den betalte spanske skat af lejeindtægten giver rabat i den danske skat.

  • Man kan også lave regnsskab over indtægter og udgifter og betale dansk indkomstskat af fortjenesten.

  • Bor man i Danmark og ejer spansk ejendom, skal der betales dansk ejendomsværdiskat. Da der er skattestop, regnes købsprisen om til 2001/2002 priser efter OECD's prisindeks for spanske ejendomme. I grove træk udgør den halvdelen af købsprisen i 2012.

  • Bor man i Danmark og sælger sin spanske ejendom med fortjeneste, beskattes gevinsten i Sanien. Der er fradrag for handelsomkostninger, ligesom købsprisen indekseres.

  • Skatten er fra 21 til 27 procent, alt efter hvor store gevinster, der er tale om.

  • Der skal ikke betales dansk skat af fortjenesten, hvis man selv har benyttet boligen.

  • Der er formueskat i Spanien. Bor man uden for Spanien, er det kun friværdien, der skal betales formueskat af. De første EUR 700.000 er fri for skatten. Resten beskattes med mellem 0,2 og 2,5 procent. Den høje sats er dog kun på meget store formuer over EUR 10,65 millioner.
Kilde: Michael Nielsen fra Care Udland

Artiklen taler efter webmasterens mening MEGET FOR at flytte til - eller på anden måde interessere sig for - Costa del Sol/Spanien.

Anbefal (Klik på hånden, hvis du vil give skribenten et skulderklap)

Artiklen er første gang offentliggjort i Berlingske Tidende.
Savner du danske nyheder?
Klik på logoet, og få den elektroniske udgave af Berlingske Tidende hver dag i 4 uger for kun 50 kr. (normalpris 199 kr.). Få samtidig adgang til masser af andre fordele på Berlingske Tidendes digitale univers – Berlingske VIP. Du kan bl.a. søge i vores store nyhedsarkiv, se børsnyt, læse artikler fra Berlingske Nyhedsmagasin og meget mere.
Se kilden på: http://www.business.dk/bolig/goer-et-boligkup-paa-den-spanske-solkystDenne artikel handler om...


Klik på linksene for at se alle bidrag om de pågældende ord


Land *):

SpanienRegion *):

Costa del SolKategori:

BoligAspekt:

ØkonomiEmner:

Boligkøb, Ferieboliger, Lejligheder, Villaer

*) Et klik på landenavnet og regionsnavnet giver en detaljeret oversigt med bidrag om Spanien og Costa del Sol fordelt på både kategorier og aspekter


Omtalte personer:

Bjarne Christiansen, Michael Nielsen, Frank Øland Hansen, Hanne Egaa


Omtalte steder:

Care Forsikringsrådgivning, TM Danmark, Danske Bank, Nykredit > International afdeling=>  Ressourcer om Spanien (305 i alt)
=>  Kendte udlandsdanskere i Spanien (229 i alt)
=>  Annoncer om Spanien (40 i alt)


Direkte webadresse til dette dokument på Udvandrerne.dk+:
http://www.udvandrerne.dk/JLKM/Udvandre.nsf/Uniq/9768637Source


Oprettet d. 12/02/2012
© 2002 - 2014 Udvandrerne.dk


Set , gange
Anbefalet gange
Udprintet gange