Informations-bidrag omDanmarks flagDanmarks flag

DRF ønsker retssager om flybilletter og garantier

Er det rimeligt at et rejsebureau skal betale for en ny flybillet, hvis flyselskabet krakker? Det mener Danmarks Rejsebureau Forening ikke – DRF vil også have vurderet, om Rejsegarantifondens høje garantikrav er rimelige. Der var flere kontante sager på dagsordenen, da Danmarks Rejsebureau Forening i går holdt generalforsamling i København.

Her informerede DRF’s advokat om de såkaldte ”agentforbehold”. Agentforbeholdet omfatter bl.a. om et rejsebureau skal erstatte en ren flybillet, en ”flight only”, hvis flyselskabet går konkurs.

I år har der foreløbig været to krak blandt større europæiske flyselskaber, Spanair og ungarske Malev.

”Mindst 10.000 havde købt flybillet med Spanair via vores medlemmer – heraf omkring 5-6.000 formodentlig rene flight only-billetter. Hvis der er tale om en pakkerejse, fly og hotel, skal rejsebureauet, fordi det er en pakkerejse, finde anden transport i stedet for det krakkede flyselskab. Men det er ikke i overensstemmelse med lovgivningen, mener vi, at rejsebureauet også skal dække, hvis kunden kun har købt en ren flybillet til et flyselskab, der efterfølgende krakker.”