Informations-bidrag omSveriges flagDanmarks flag

Her foretrækker danske jægere at købe jagtejendom

De mest populære lande hos danske jægere, der køber jagtejendomme i udlandet, er Sverige, Baltikum, England og Skotland. Sådan lyder erfaringen hos landbrugsadvokat Mogens Nørup-Hansen i Rønde, der har specialiseret sig i at rådgive ved handler med større skov- og landbrugsejendomme i både Danmark og udlandet.

Landbrugsadvokaten kan også berette, at flere og flere danske jægere køber jagtejendomme i udlandet, akkurat som flere og flere danskere generelt køber ferieboliger i udlandet. Han forklarer fremgangen med den generelt stigende velstand samt med, at pengene rækker til dobbelt så megen jagtejendom i de pågældende lande sammenlignet med Danmark. I Skotland, Sverige og Baltikum kan man komme langt med 3-5 mill. kr. på lommen, fremgår det.

Som illustration af prisforskellene har en af Mogens Nørup-Hansens klienter netop solgt en dansk skovejendom for 130.000 kr. pr. hektar, mens en anden klient netop har købt en ejendom i Sverige for 30.000 kr. pr. hekter, fortæller Mogens Nørup-Hansen i artiklen.