Debat-bidrag om Udvandrerne.dk påDanmarks flag

Et lead-link giver direkte kontakt med kunderne

På flere opfordringer er der nu programmeret mulighed for, at du som annoncør kan modtage leads (=direkte kontakt fra interesserede kunder) via Udvandrerne.dk.

Funktionen er reelt en udvidelse af sponsorerede links, og de nye lead-links står sammen med de sponsorerede links i venstre-spalten på dokumenterne. Se eksempel:De almindelige sponsorerede links er markeret med et , og de leder fortsat brugerne direkte videre til annoncørens websted. De nye lead-links kan kendes på det lille "turist-info"-logo . I stedet for at føre til annoncørens hjemmeside, leder et lead-link brugerne til en formular, som giver mulighed for at rekvirere yderligere materiale/blive kontaktet af annoncøren. Se eksempel (halv størrelse):Når brugerne har udfyldt formularen og klikket på send-knappen i bunden, går der automatisk en mail videre til annoncøren med alle de givne oplysninger.

Præcist billede af kundens interesser og ønsker
Formularen er fleksibel i sin udforming, og den sættes op i tæt samarbejde med annoncøren. På den måde får kunden mulighed for fra første færd at redegøre nærmere for sine interesser og ønsker, så annoncøren ikke er i tvivl om, hvad der efterspørges. Dette sparer samtidig tid i den anden ende, hvor annoncøren straks kan komme i gang med at hjælpe kunden - uden at skulle have svar på en masse spørgsmål først.

På formularen skal kunden altid oplyse navn, postadresse, telefonnummer samt e-mailadresse. Men derudover kan annoncøren selv afgøre, hvor detaljeret der skal gås til værks. Brugeren/kunden kan få mulighed for at afkrydse:

  • Det land - eller de lande - som den pågældende er interesseret i at få nærmere information om.
  • De typer af boliger (lejligheder, byhuse, villaer, landejendomme, grunde) som har interesse.
  • Den foretrukne prisklasse.
  • Om vedkommende helst vil ringes op, have tilsendt materiale eller kontaktes på e-mail m.m. af annoncøren.
  • Valgfrie stikord. Eksempler: Har udsigtsboliger/luksusboliger interesse? Ønsker kunden at modtage nyhedsmail fra annoncøren.

Annoncøren afgør, hvilke boligtyper, prisintervaller etc., der skal være mulighed for at krydse af.

Felterne til afkrydsning er blot eksempler. De kan rumme mange andre ord - herunder ord, som den enkelte annoncør ønsker at få med.

DKK 80,00 pr. lead
Lead-links er den foreløbig tredje måde at afregne bannere og links på i Udvandrerne.dk's historie. I begyndelsen betalte annoncørerne et øre-beløb for hver visning af et banner eller et link. Dernæst blev visningerne gratis, hvorefter der blev sat en pris pr. klik. Med lead-linksene bliver nu også klikkene gratis. I stedet koster det DKK 80,00/NOK 90,00/SEK 100,00 plus moms pr. tilsendt lead.

Et lead vil dog ikke blive faktureret, hvis du som annoncør tidligere har modtaget et andet lead med den samme mailadresse som afsender, eller hvis oplysningerne i leadet ikke er givet med oprigtige hensigter, og Udvandrerne.dk har modtaget en indsigelse om dette pr. mail inden for syv dage.

En annonceaftale om lead-links fungerer i øvrigt fuldstændig som en aftale om sponsorerede links og bannere. Dvs. at annonceperioden aftales forud, mens betalingen sker kvartalsvist bagud.

Ledige lead-pladser besættes i den rækkefølge, annoncørerne henvender sig.

En bestilling omfatter som udgangspunkt den sprogversion af webstedet, der passer med annoncørens hjemland. Efter udvidelsen af Udvandrerne.dk med Utvandrerne.no og Utvandrarna.se er det dog også muligt med lead-links at bestille plads på disse sprogversioner.

På andre sprogversioner har annoncører fra disse sprogs hjemlande dog fortrinsret. Det betyder, at en annoncør fra Norge f.eks. godt kan annoncere på det svenske websted. Det er dog kun muligt med en såkaldt opfyldningsplads, der kun træder i kraft, når der ikke findes en svensk annoncør på den pågældende annonceplads.

 Læs evt. mere om annoncering på forskellige sprogversioner, som også beskriver vilkårene ved tekstannoncering på webstedet.

 Bestillinger af lead-links og andre annoncetyper modtages på Udvandrerne.dk's kontaktadresser.