Informations-bidrag omVerdens flagDanmarks flag

Færre studerende vil til udlandet

Handelshøjskolen i Århus oplever, at færre studerende end tidligere tager på udveksling til udlandet. I 2005 drog 345 af skolens studerende til udlandet, men i 2007 faldt tallet til 319.

Nedgangen er stik imod handelshøjskolens erklærede mål, som lyder på, at der hvert år skal 450 studerende til udlandet.

Steen Weisner, international studievejleder på Handelshøjskolen i Århus, har ikke nogen fiks og færdig forklaring på den dalende interesse blandt de studerende for at komme til udlandet. Han peger dog på, at flere studerende måske i stedet tager et praktikophold for at forøge chancerne for et job efter studiet.

Det er også fornemmelsen hos Christian Jølck, der er studenterrepræsentant i bestyrelsen for Aarhus Universitet. Han foreslår derfor, at kandidatuddannelserne forlænges med et halvt år, så der bliver mere plads til både praktikophold og udlandsophold.

Et studieophold i udlandet er med til at forlænge et studie, og det vil mange studerende helst undgå. Forsinkelserne er i øvrigt heller ikke godt for handelshøjskolens økonomi, fordi den så går glip af den særlige bonus for at udklække studerende uden forsinkelser.

Mens Handelshøjskolen i Århus således sender færre studerende ud i verden, forholder det sig stik modsat den anden vej. Skolen plejer hvert semester at modtage 220-230 udvekslingsstuderende fra udlandet, men efter sommerferien ankommer op mod 260. Hovedparten kommer fra europæiske lande, men i år er der et stort rykind af amerikanske studerende, fortæller Steen Weisner i artiklen.