Informations-bidrag omVerdens flagDanmarks flag

Ni pct. flere unge tager studieophold i udlandet

Knap 10.000 unge fra Danmark valgte at tage en del af deres uddannelse i udlandet i skoleåret 2009-2010. Det er en stigning på ni pct. i forhold til året før. De 10.000 svarer til, at 18 pct. af de danske studerende valgte at placere en del af deres uddannelse i udlandet. Året forinden var det kun 15 pct., fremgår det af en opgørelse fra Videnskabsministeriet.

At flere danske studerende vælger at krydre deres uddannelse med udenlandske studier falder godt i tråd med, at politikerne og staten de senere år har lavet flere nye regler, der skal få flere studerende til at søge ud i verden. F.eks. kan de studerende tage deres danske uddannelsesstøtte med sig, lige som de kan få deres uddannelse betalt på en lang række uddannelser verden over.

At udlængslen først er slået igennem nu, skyldes ifølge Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i Dansk Industri, at danske studerende generelt er ældre end deres studiefæller i udlandet. Derfor har de også fået kæreste og slået rødder i højere grad end unge fra andre lande, og derfor har lysten til at søge ud ikke været så stor. Men netop nu går de danske unge tidligere og tidligere i gang med deres uddannelse. Bl.a. fordi de kan gange deres karakter med 1,08, hvis de nøjes med højst to fjumreår, inden de går i gang. Derfor tror - og håber - den forskningspolitiske chef, at endnu flere danske studerende vil vælge at søge til udlandet i de kommende år, fremgår det af artiklen.