Informations-bidrag omVerdens flagDanmarks flag

Tag på 121 topuniversiteter uden studieafgift

Danske studerende kan nu få deres studieafgift betalt, hvis de vælger at gennemføre op til to år af deres studier på et af 121 topuniversiteter i udlandet. Universiteterne er opgjort på en liste, der kan ses på http://www.su.dk. Ca. 40 af universiteterne ligger i USA, mens resten fordeler sig ud over Europa og resten af verden. Fælles for dem er, at de optræder på den internationale rankingliste Times Higher Educational Supplement.

Vælger danske studerende et af de pågældende universiteter, og lever de i øvrigt op til kravene, kan de få studieafgtiften betalt af den danske stat i op til to år som led i det såkaldte udlands-stipendium. Dertil kommer, at de kan medbringe den danske SU, som ligger i top internationalt, fortæller undervisningsminister Bertal Haarder (V).

Udlands-stipendiet gælder også for andre uddannelsesinstitutioner, som også er listet op på SU-hjemmesiden. I alt kan danske studerende få et udlands-stipendium til ophold på mere end 1000 uddannelsessteder i udlandet, fremgår det af Ritzau-telegrammet.